Ilke Bartholomees – Klinisch psycholoog / psychotherapeut voor (jong)volwassenen en ouderen

De psychologische begeleiding is gericht op volwassenen en ouderen die even vast zitten en hier alleen niet meer uit geraken. Na de aanmelding is er een verkennend gesprek met als doel meer inzicht in de situatie. Verwachtingen t.o.v. het verdere proces worden besproken. Het is een eerste kennismaking met de manier van werken van Ilke waarbij wordt nagegaan of jullie dit proces samen willen aangaan.

Er wordt gewerkt vanuit het cliëntgerichte psychotherapeutisch denkkader. Deze therapie helpt je emoties, gedachten en gedrag in een doorleefde samenhang met de eigen situatie en geschiedenis een plaats te geven en/of te verwerken. Je leert jezelf kennen, je eigen mogelijkheden te benutten en om te gaan met je beperkingen waardoor symptomen verdwijnen. Methodisch staat de houding als psychotherapeut en de werkrelatie tussen therapeut en cliënt centraal. Binnen deze werkrelatie richten jullie je op een aandachtige exploratie.

Een gesprek duurt steeds 45 à 50 minuten en komt op 75 euro, vanaf 17u00 gaat het avondtarief in en komt dit op 80 euro. Bij het eerste gesprek wordt 10 euro extra verrekend voor de opstart van het dossier. Meestal wordt gestart met een achttal sessies en volgt hierna een evaluatie ter beëindiging of geeft deze richting aan het verdere verloop. Bij voorkeur zijn de gesprekken wekelijks, maar in overleg en naargelang de fase van de begeleiding kan dit variëren.

Enkele voorbeelden van hulpvragen zijn angsten, depressieve gevoelens, spanningsklachten, verwerkingsmoeilijkheden, slaapproblemen, moeilijkheden bij overgangsfasen, veel piekeren, existentiële vragen, grenzen in de contacten met anderen beter aangeven, valkuilen in mijn voelen, denken, handelen meer bewust worden, enzovoort.

Heb je het gevoel dat je vast zit en geraak je hier alleen niet meer uit? Had je graag meer informatie gewenst? Neem dan zeker contact op.

!Tijdelijk geen nieuwe aanmeldingen mogelijk bij deze therapeut! Vanaf mei 2023 kunnen er terug nieuwe trajecten worden opgestart. Indien je graag op de wachtlijst staat kan dat via onderstaand contactformulier of via mail. In de tussentijd kan je bij collega’s terecht: Indra De Vos, Elli Gilbert of Sophie Derksen

Contact

Maandag
14:00 – 17:30
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
Gesloten
Donderdag
09:00 – 11:30
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Je kan zelf rechtstreeks contact opnemen of via onderstaand formulier een aanvraag indienen.

Ilke is klinisch psycholoog en cliëntcentered therapeut van opleiding. Hiernaast specialiseerde ze zich als counselor existentieel welzijn en relaxatietherapeut.

Visumnummer: 278332

Erkenningsnummer: 922114788

Aangesloten bij beroepsvereniging: VVKP en VVCEPC

%d bloggers liken dit: