Relaxatietherapie

Relaxatietherapie in kleine groep dinsdagavond om 20 uur

Tijdens deze relaxatietherapie in kleine groep (4 à 6 deelnemers) nemen we de tijd om tot rust te komen. Om even de kloktijd los te laten en ruimte te proberen maken. De methodiek is variabel en kan aangepast worden naargelang de deelnemers en voorkeuren.

Ilke is opgeleid als relaxatietherapeut in 2015 en 2016. Hierna begeleidde ze mensen zowel individueel als in groep om een gepaste manier van ontspannen te vinden. Daarnaast zitten deze inzichten ook verweven in haar werk als cliëntgerichte psychotherapeut waar het lichaam een centrale plaats inneemt. Ilke is ook al jarenlang danser en beweger. Sinds 2011 geeft ze lessen in hedendaagse dans, ballet, pilates, kinderdans, … . Ook deze ervaring komt van pas tijdens de sessies.

De sessies bestaan uit verschillende elementen zoals ademhalingsoefeningen, jacobson progressieve spierrelaxatie, visualisaties, bodyscan, Yin yoga (een zeer zachte yoga), stretching, coherent breathing, mindfulness, methode van dixhoorn, …

Je hoeft geen voorkennis te hebben om deel te nemen. De sessies zijn laagdrempelig. Het doel is vooral in het moment even tot rust komen. Dit is niet vanzelfsprekend. Vaak bots je op zaken die in de weg staan. Door het oefenen met verschillende mensen in verschillende contexten kan Ilke je op weg helpen om jouw blokkades te (h)erkennen.

Werken met je lichaam kan een heleboel losmaken en emoties oproepen. Deze sessie is ook geschikt voor mensen met een kwetsbaarheid voor wie een (yoga/bewegings/….)sessie in grote groep onveilig voelt. Er wordt steeds gewerkt met respect voor je eigen grenzen.

De sessie duurt 60 a 75 minuten met voldoende tijd om toe te komen en terug de overgang naar buiten te maken. Er is thee en water voorzien.

Voor 1 sessie in kleine groep betaal je 25 euro als individuele deelnemer. Schrijf je je meteen in voor meerdere sessies dan kan dit voor 5 sessies aan 100 euro (bundelkorting van 25 euro – 20 euro per sessie).

Wil je graag tussendoor één op één een sessie relaxatietherapie dan kan dit aan 65 euro voor een sessie van 50 minuten.

Wil je op een zachte manier in een veilige en goed omkaderde omgeving tot rust komen? Schrijf je dan nu in.

De groepssessies gaan enkel door bij voldoende inschrijvingen.

%d bloggers liken dit: