Indra De Vos – Klinisch psycholoog voor (jong)volwassenen en koppels (Nl – FR – ENG)

De individuele psychologische begeleiding is algemeen gericht op (jong)volwassenen die over bepaalde blokken in hun leven struikelen en niet alleen terug recht raken. Dit kunnen zeer algemene klachten zijn, zoals depressieve gevoelens, slaapproblemen, problemen op het werk of met mensen uit de omgeving, veel piekeren etc.

Verder is de individuele psychologische begeleiding ook meer specifiek gericht op twee soorten moeilijkheden. De eerste zijn persoonlijkheidsmoeilijkheden. Dit zijn steeds terugkerende problemen die te maken hebben met je zelfbeeld, relaties, werk of studies, emoties of het beheersen van impulsen of spanning etc. waar je steeds weer op botst, en waar je zelf of je omgeving zwaar onder lijden. Je bent je niet altijd bewust van deze patronen, die vaak diepgeworteld zijn in je levensgeschiedenis.

Een tweede specifieke moeilijkheid is psychose(-gevoeligheid), waarbij er een (mogelijkheid tot) verlies van realiteitsbesef is op vlak van denken en/of belevingen. Naast een (mogelijk) verlies van realiteitsbesef kan het hierbij ook gaan over bijvoorbeeld steeds meer isoleren, zich verward, onrustig of angstig voelen, achterdochtig worden, een verminderde of net toenemende, rigide zelfzorg etc.

Bij deze specifieke moeilijkheden is het echter belangrijk te vermelden dat bij aanwezigheid van enkele of meerdere opgesomde klachten, dit niet noodzakelijk een diagnose persoonlijkheidsstoornis of psychose impliceert. In deze begeleiding wordt er niet gefocust op het etiket, maar eerder op de klachten die worden ervaren. Tijdens het eerste gesprek worden deze klachten verkend en de verwachtingen besproken. Zo ontstaat er meer inzicht in de situatie en kan een verder traject besproken worden. Een belangrijk punt bij dit eerste gesprek is uiteraard de kennismaking, waarbij samen kan worden nagegaan of een therapeutische samenwerking gewenst is.

Een individueel gesprek duurt telkens 50 minuten en kost 65 euro per sessie. Bij het eerste gesprek wordt 10 euro extra aangerekend voor het opstarten van het dossier. De duur van het traject is afhankelijk van de klachten en wordt telkens in samenspraak bepaald en geëvalueerd. Doorgaans vinden de gesprekken wekelijks plaats, wat (na enige tijd) ook geherevalueerd kan worden in samenspraak.

De gesprekken kunnen mogelijks ook in het Engels of Frans gevoerd worden. Bij verdere vragen of hulp kan je steeds vrijblijvend contact opnemen.


Psychologische begeleiding voor koppels (NL – ENG – FR)

In een steeds evoluerende maatschappij komen koppels in verschillende vormen voor, met elk hun eigen definitie van hoe een relatie eruit ziet. Deze psychologische begeleiding is gericht op koppels die over het algemeen vast lijken te zitten in hun relatie, er samen niet uit raken en hierbij graag hulp willen. Specifieke klachten in de relatie kunnen onder andere zijn dat er sprake is geweest van ontrouw, dat er sprake is van een psychische of fysieke aandoening die invloed heeft op de relatie, de communicatie die niet (meer) vlot verloopt etc.

Tijdens het eerste gesprek worden deze klachten verkend en de verwachtingen besproken. Zo ontstaat er meer inzicht in de situatie en kan eventueel een verder traject besproken worden. Een belangrijk punt bij dit eerste gesprek is uiteraard de kennismaking, waarbij samen kan worden nagegaan of een therapeutische samenwerking gewenst is.

Een koppelgesprek duurt telkens 70 minuten en kost 80 euro per sessie. Bij het eerste gesprek wordt 10 euro extra aangerekend voor het opstarten van het dossier. De duur van het traject is afhankelijk van de klachten en wordt telkens in samenspraak bepaald en geëvalueerd. Doorgaans vinden de gesprekken wekelijks plaats, wat (na enige tijd) ook geherevalueerd kan worden in samenspraak.

De gesprekken kunnen mogelijks ook in het Engels of Frans gevoerd worden. Bij verdere vragen of hulp kan je steeds vrijblijvend contact opnemen.

Contact

Maandag
16:30 – 21:30
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
08:00 – 12:00
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
08:00 – 16:00
Zondag
Gesloten

Je kan zelf rechtstreeks contact opnemen met Indra of via onderstaand formulier een aanvraag indienen.

%d bloggers liken dit: